latinica  ћирилица
14/10/2016 |  10:14 ⇒ 10:34 | Аутор: РТРС

Стефановић: Рат мафији, ухапшено једно лице због убиства

Објављујемо рат мафији, ово ће бити тешка борба коју полиција и безбједносне службе улазе, рекао је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.
Небојша Стефановић - Фото: ТАНЈУГ
Небојша СтефановићФото: ТАНЈУГ

Он је навео да ће до краја године из МУП бити протјеране све особе које су на било који начин у било каквим везама са криминалним структурама.

Стефановић је сазвао конференцију за медије послије убиства Александра Станковића, познатијег као Сале Мутави и представљеног у јавности као једног од вођа навијача Партизана.

Он је рекао да је то убиство дјело једне од најорганизованијих криминалних група на Балкану.

“Учествовало је више лица која су у врху. Полиција је у току ноћи привела једно лице, за још неколико се још трага и мислим да имамо добар правац што се тиче расвјетљавања овог случаја и имамо и добар правац што се тиче материјалних доказа и утврђивања мотива“, рекао је Стефановић.

Према његовим ријечима, држава ће активирати цијели државни апарат да до краја године полицију очисти од оних који су на било који начин сарађивали са мафијом.

"Полицајци који су сарађивали са мафијом ће кривично одговарати".

Подсјетимо, Александар Станковић (29), познатији као Сале Мутави и у јавности представљен као један од вођа навијача Партизана убијен је у четвртак увече у Београду. Медији су пренијели да се ради о обрачуну црногорске мафије.

Извор: Б92