latinica  ћирилица
14/10/2016 |  10:16 | Аутор: РТРС

Радоњић: Нема простора да се превише пати

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да му је жао што његови кошаркаши нису успjели да побиједе Дарушафаку, али да је сезона у Евролиги тек почела и да ће бити прилика да се тријумфује.
Дејан Радоњић - Фото: архив
Дејан РадоњићФото: архив

"Жао ми је што нисмо успјели да реализујемо квалитетну игру против великог тима, али шта је – ту је. Нема простора да се много пати, а тек неће бити. Жао ми је, савладаћемо неког другог, ово је прва утамица од 30 ове сезоне у Евролиги", рекао је Радоњић.

Звезда је поражена од Дарушафаке са 73:70 на почетку Евролиге. Црвено-бели су изгубили иако су имали и 16 поена предност.

"Драго ми је да сви долазе са зебњом код нас, вјероватно постоје разлози. Били смо у позицији да изненадимо великог фаворита. Знали смо против кога смо играли, дали све од себе. Момци су се борили, играли су против тима за који се зна колико вриједи на свим пољима", казао је Радоњић.

Он је навео да његова екипа стиче искуство и да прије мјесец дана нико није вјеровао да ће тај тим играти егал против Дарушафаке. Тренер црвено-белих је рекао да вјерује у своју екипу од првог дана припрема, у којем год саставу да игра.

"Ушли смо у утакмицу са вјером да ћемо да побиједимо. Нисмо успјели и жао ми је. Било би заслужено и да смо ми добили", казао је он.

Према његовим ријечима, Звезда је почела веома добро, посебно у одбрани, док је у нападу играла паметно. Како је казао, нико није могао да помисли да ће се десити разлика каква је била на полувремену.

Радоњић је рекао да Звездини кошаркаши стичу велико искуство.

"Стичемо искуство у крајњој линији, као неки нови тим, за који тек треба да се види који су му домети", рекао је Радоњић.

Новинаре је занимало зашто Огњен Кузмић, који је током три четвртине био најбољи у црвено-бијелом тиму, није играо у посљедњој деоници, што је Радоњић образложио као дио тактике.

"Лука Митровић је одлично одиграо. Погријешио је на крају, али је играо одлично. Логично је било да се иде на та рјешења. Они играју са четворкама, на крају су још више смањили. Кузмић је играо добро, али квалитет играча на терену је захтијевао тако нешто", рекао је Радоњић.

Звезда ће у сљедећем колу гостовати Галатасарају у Истанбулу 21. октобра.

Извор: РТС