latinica  ћирилица
14/10/2016 |  11:10 ⇒ 15:16 | Аутор: РТРС

Бањалучки плесачи на свјетском плесном подијуму

Плесни студио"City Jazz" ове године освојио је 13 златних медаља у хип хопу и џез балету на Првенству БиХ, чиме се пласирао на два свјетска такмичења.
Плесни студио “City Jazz” - Фото: РТРС
Плесни студио “City Jazz”Фото: РТРС

Ради се о Свјетском првенству у хип хопу, које се одржава од 19. до 23. октобра у Грацу, и Свјетском првенству у џез балету, од 26. до 30. октобра у Ветзлару, код Франкфурта.

Тим од осам хип хопера, на челу са тренером Јасмином Антић Падаловић, као и тим од 22 балерине, укључујући тренера Тању Дукић Чичић, вриједно се припрема да ускоро представи БиХ у најбољем свјетлу.

- Очекује нас огромна конкуренција, између осталих тимови из САД, Русије, Јужне Африке, Јапана и Кине. Из "City Jazz" Ц иду тимови који су нас представљали у емисији "Више од игре" у Србији и "Ја имам таленат Србије". То су млади плесачи, сјајни за своје године, за које тек долази вријеме за усавршавање и побједе. Нажалост, не излазе сваке године на такмичења јер немамо никаву финансијску помоћ, а такмичења су веома скупа. Ове године их подржавају родитељи, највећим дјелом, и студио – рекла је Чичићева.

Она је додала да имају такмичаре у соло и дуо категоријама те у групама и формацијама, што нису имали уназад осам година.

- Ако и одемо на неко такмичење, углавном оде максимално једна група, јер као и у свим спортовима проблем су финансије, а пуно је надарене дјеце. Сматрамо да су тимови спремни, увјежбани. То је сада њихов максимум , бар за ову годину. Трчали су и маратонску трку "Banjaluka night run” и освојили многе медаље, били раме уз раме с атлетичаркама, што само показује њихову физичку спремност – каже Чичићева.

Бањалучки плесачи бориће се против тимова који тренирају сваки дан по осам часова, иду поред плесних студија и у балетске школе и имају помоћ локалних заједница.

- Наши плесачи су сјајни, способни, одлични ђаци са пуно интересовања. Одлазе да се боре за најбољи пласман који ове године могу остварити. Ми смо, као и њихови родитељи, поносни на њих. Идемо да их бодримо и уживамо у плесним спектаклима – рекла је Дукић Чичићева.
 
 Извор: Блиц