latinica  ћирилица
14/10/2016 |  12:47 ⇒ 12:55 | Аутор: РТРС

Цацановић: Мићић застрашује раднике отказима

Кандидат Покрета "Успјешна Српска" за одборника у Скупштини града Бијељина Славиша Цацановић изјавио је данас да градоначелник Бијељине Мићо Мићић врши "прогон и кажњавање политичких неистомишњеника у градској администрацији".
Бијељина - Славиша Цацановић - Фото: СРНА
Бијељина - Славиша ЦацановићФото: СРНА

"Око 60 одсто запослених у градској администрацији је готово прогоњено зато што нису дали отворену подршку Мићићу", рекао је Цацановић на конференцији за новинаре у просторијама овог покрета.

Он каже да је радницима прије избора запријећено отказима, наводећи примјер шефа Одјељења за инспекцијске послове који је смијењен након што је вратио партијску књижицу СДС-а.

Цацановић је рекао да је и сам примјер Мићићевог застрашивања радника јер је остао без плате и радног мјеста у Градској управи, након што га је нова скупштинска већина именовала за вршиоца дужности шефа Одјељења за привреду и пољопривреду.

Он каже да градоначелник није уважио то именовање него га је, као дипломираног ветеринара, умјесто враћања на ранију позицију градског ветеринстког инспектора ретроактивно распоредио за стручног сарадника за административне и опште послове Службе градске комасације, за шта је потребна средња стручна спрема.

"Овакво понашање је нека врста притиска и покушај Мићића да ме заплаши и дискредитује, показивања другима шта може да се деси ако га не подрже или му се успротиве, али ја нећу одустати од борбе за право и правду", истакао је Цацановић.

Према његовим ријечима, Покрета "Успјешна Српска" и коалиција "Бијељина побјеђује" никако не могу дати легитимитет човјеку који, како каже, "овако флагрантно крши закон".

Цацановић је позвао све институције Републике Српске које контролишу рад градоначелника да се укључе у проблеме у Бијељини.

Извор: СРНА