latinica  ћирилица
14/10/2016 |  14:21 ⇒ 14:26 | Аутор: РТРС

У развој "Мире" за двије године уложено више од пет милиона КМ

Завршетком радова на уређењу пословне зграде приједорске "Мире", чланице "Краш" групе и водеће кондиторске и прехрамбене компаније у БиХ, закључена је прва фаза улагања у развој ове фабрике у износу од 5.211.227 КМ, саопштено је данас из "Мире".

"Друштво из године у годину послује са све бољим резултатима и има озбиљне амбиције за ширење тржишта, као и обима и асортимана производње. Планови `Мире` за наредну годину амбициозно су дефинисани и предвиђају високе постотке раста производње и укупне реализације", наводи се у саопштењу.

Инвестициони циклус започео је одмах након уласка "Мире" у састав "Краш" групе 2003. године.

"Од преузимања `Мире` до данас уложено је више од 30 милиона КМ.
Након година интензивног рада на модернизацији производње, развоју савременог асортимана производа и заузимању квалитетних тржишних позиција, `Мира` је данас препознатљиво име са асортиманом кекса и вафла који се, осим региона, извозе и на бројна тржишта у свијету", наводи се у саопштењу.

У "Мири" је само ове године запослено више од 60 нових радника, сви радови на изградњи повјерени су искључиво домаћим извођачима, а као социјално одговоран партнер, ова компанија помаже разна друштвена и хуманитарна дешавања.

"Овом приликом одлучено је да се новчаним износом од 10.000 КМ помогне рад Болнице `Доктор Младен Стојановић` у Приједору", наводи се у саопштењу.

Свечани пријем представљања завршетка прве фазе улагања "Краша" у развој своје чланице најављен је за уторак, 18. октобра, у 10.00 часова у "Мири".

Извор: Срна