latinica  ћирилица
14/10/2016 |  16:02 | Аутор: РТРС

Сивић: Пред нама је тежак задатак у баражу

Селектор младе фудбалске репрезентације Србије Томислав Сивић рекао је да је пред његовом екипом озбиљан и тежак задатак против Норвешке у баражу за пласман на Европско првенство.
Томислав Сивић - Фото: Novosti.rs
Томислав СивићФото: Novosti.rs

"Не бих волио да се то протумачи на начин да је све готово, напротив. Пред нама је озбиљан и тежак задатак и морамо да му приступимо максимално одговорно како би остварили циљ, а то је пласман на Европско првенство. Наравно, боље за ривала да имамо Норвешку него Шпанију, али чињеница да ћемо реванш играти на вјештачкој трави, за нас неуобичајене услове, представља додатну мјеру опреза", рекао је Сивић за сајт Фудбалског савеза Србије.

Млада фудбалска репрезентација Србије ће у баражу за пласман на Европско првенство у Пољској играти против Норвешке, одлучено је жријебом у Ниону.

Први меч баража на програму је 11. новембра у Србији, док је реванш четири дана касније у Норвешкој.

"Од овог тренутка почеле су припреме за двомеч са Норвешком и бићемо максималано посвећени како бисмо остварили оно што по квалитету заслужујемо, пласман међу најбоље младе селекције у Европи", рекао је Сивић.

У другом мечу баража за одлазак на Европско првенство састаће се репрезентације Шпаније и Аустрије.

Пласман на Еврпско првенство обезбиједили су Чешка, Данска, Енглеска, Македонија, Њемачка, Италија, Португал, Словачка, Шведска и домаћин Пољска.

Европско првенство одржаће се од 16. до 30. јуна 2017. године.

Извор: РТС