latinica  ћирилица
14/10/2016 |  17:57 ⇒ 18:02 | Аутор: РТРС

Највише Брит награда за Адел

Британска пјевачица Адел доминирала је синоћ на додјели награда британске музичке индустрије Брит Авардс, освојивши четири награде, укључујући ону за најбољу британску пјевачицу и најбољи британски албум ("25").
Адел - Фото: Getty Images
АделФото: Getty Images

- Вратити се након толико дуго времена и бити тако топло дочекана, значи ми веома много - рекла је Адел која је затворила додјелу награда својим наступом.

Она је добила и награду за најбољи британски сингл (Hello) те награду за глобални успјех.

Британска музичка индустрија одала је почаст покојном Дејвиду Бовију. Његов пријатељ, глумац Гери Олдман примио је награду Брит Икона у име покојног пјевача и његове породице.

- Дејвиде, био си смртан, али твој потенцијал био је надљудски, а твоја музика и даље живи - рекао је Олдман.

Група Колдплеј је освојила награду за најбољи британски бенд, чиме су постали најуспјешнији бенд у историји те награде. Крису Мартину и његовој екипи то је девети трофеј, али још су далеко од Робија Вилијамса који има укупно 17 награда, 12 као соло умјетник и пет као члан бенда Тејк дат.

Награду за најбољег британског пјевача добио је Џејмс Беј, а аустралијски рок бенд Таmе Impala најбољи је страни бенд. Најбоља страна пјевачица је Исланђанка Бјорк, а најбољи страни пјевач Канађанин Џастин Бибер.

Бенд One Direction добио је награду за најбољи видео спот за пјесму "Drag Me Down". Освојивши ту награду, за коју гласају фанови, овај бенд је одузео прилику Адел да постане најнаграђиванија умјетница на једној додјели Брит награда. За најбоље дебитанте проглашени су британски инди рок бенд Catfish And The Bootlemen, док је награду критичара добио британски пјевач Џек Гарет који је у фебруару објавио свој први албум Phase.

Извор: Агенције