latinica  ћирилица
14/10/2016 |  19:42 | Аутор: РТРС

Обама: Ако Трамп побиједи све лети кроз прозор

Амерички предсједник Барак Обама изјавио је да ће сав напредак остварен током осам година његовог мандата "излетити кроз прозор" ако Трамп постане предсједник.
Барак Обама - Фото: AFP
Барак ОбамаФото: AFP

Обама је на скупу у Кливленду у Охају позвао симпатизере Демократске партије да већ сада гласају, пошто је рано гласање већ почело у тој савезној држави.

Америка је боља него што говоре Трампове изјаве о женама, мањинама и другим групама, рекао је Обама, додајући да не зна ниједног мужа или оца за којег су "у реду" Трампове изјаве о женама.

Обама је рекао да је на предсједничким изборима сама "демократија на листићу" и додао да Трамп представља опасност за амерички демократски политички систем.

Он је рекао да у демократским земљама политичари не могу забрањивати приступ новинарима које не воле и цитирао Први амандман устава који штити слободу медија.

Обаму је током говора накратко прекинуо један Трампов симпатизер, који је викао о бившем предсједнику САД Билу Клинтону и наводима о силовањима. Обама је рекао да је тај демонстрант можда плаћен да прекине скуп.

Извор: БЕТА