latinica  ћирилица
15/10/2016 |  11:29 | Аутор: РТРС

Осумњичени да су оштетили Металотехну за 169.416 КМ

Управа криминалистичке полиције МУП Српске поднијела је Окружном тужилаштву Бањалука извјештај против три лица за која се сумња да су злоупотребом положаја и прекорачењем овлаштења у предузећу Металотехна из Кнежева, причинили штету у износу 169.416 КМ.
Окружно тужилаштво - Бањалука - Фото: РТРС
Окружно тужилаштво - БањалукаФото: РТРС

Извјештај је поднесен против предсједника Управног одбора Металотехне чији су иницијали В.Г, са пријављеним мјестом боравка у Бањалуци, затим против директора овог предузећа из Кнежева чији су иницијали Р.Ђ, те против лица Д.О. из истог мјеста, које је одговорно за вођење финансијско-рачуноводствених послова.

Пријављена лица осумњичена су да су починила кривична дјела злоупотреба службеног положаја или овлаштења и фалсификовање или уништавање пословних или трговачких књига или исправа, саопштено је из МУП-а.

Како је наводено у извјештају, они су сачинили лажни уговор о закупу пословних простора у који су унесени неистинити подаци, а све са намјером да се првопријављеном прибави имовинска корист од 169.416 КМ прије отварања стечајног поступка над овим предузећем.

Срна незванично сазнаје, да је ријеч о Владимиру Гламочићу, Радовану Ђукарићу и Данету Обрадовићу.

Извор: СРНА