latinica  ћирилица
15/10/2016 |  11:57 | Аутор: РТРС

За Делиће прикупљено више од 6.000 КМ

Мјештани бањалучких насеља Мотике и Петрићевац прикупили су на донаторској вечери 6.150 КМ за породицу Делић, чија је кућа потпуно изгорјела у пожару, рекао је Срни предсједник хуманитарне организације "Буди другачији" Драшко Станивуковић.
Кућа породице Делић - Фото: РТРС
Кућа породице ДелићФото: РТРС

Он је рекао и да ће једно предузеће Делићима донирати тросјед, док ће им салон керамике уградити плочице и уредити санитарије.

"Донаторско вече одржано је јуче у кафићу `Пинк пантер`, који је био препун хуманих грађана - омладине, предузетника и власника фирми. Новац ћемо Делићима уручити сутра, јер очекујемо да стигне још средстава", навео је Станивуковић и захвалио учесницима акције.

Он каже да ће хуманитарна акција бити настављена и кроз рад младих и волонтера, који би требало да добровољним радом попут постављања цријепа, уношења намјештаја или чишћења дворишта, зараде средства која ће касније бити прослијеђена Делићима.

"Сви који и даље желе помоћи да се породици Делић што прије обезбиједе услови за нормалан живот могу да се јаве на моју `Фејсбук` страницу или у кафић `Пинк пантер`", рекао је Станивуковић.

Кућа тридесетседмогодишњег Драгана Делића и његове породице у мјесту Мотике изгорјела је 7. октобра.

Извор: СРНА