latinica  ћирилица
15/10/2016 |  13:46 ⇒ 14:02 | Аутор: РТРС

Лицима са оштећеним видом посветити више пажње

Лица са оштећеним видом свакодневно се сусрећу са бројним проблемима, због чега им је потребна помоћ друштва током цијеле године, каже предсједник општинске Организације слијепих и слабовидих лица у Прњавору Горан Васић.
Дан слијепих (фото: Танјуг) -
Дан слијепих (фото: Танјуг)

Васић је поводом обиљежавања Међународног дана бијелог штапа рекао је да је овој категорији становништва потребно посветити више пажње, због незавидног положаја у којем се налазе.

- О лицима са инвалидитетом, о слијепим лицима, треба да у складу са могућностима бринемо, не само 15. октобра већ током цијеле године. То се односи и на републички и на локални ниво - поручио је Васић.

Он је истакао важност учлањења слијепих и слабовидих лица у удружење да би се употпунила евиденција о броју ових лица и успоставила боља организација рада и дјеловања на терену, а све са циљем побољшања њихових животних услова.

Организација слијепих и слабовидих лица у Прњавору одржала је годишњу Скупштину на којој су разматрани финансијски извјештај за 2016. годину, као и извјештаји о раду за ову и планови активности за идућу годину. Ова организација је на пригодан начин јуче обиљежила славу Покров Пресвете Богородице.

Прњаворска Организација слијепих и слабовидих лица тренутно има 38 чланова.

Извор: СРНА