latinica  ћирилица
15/10/2016 |  15:35 ⇒ 16/10/2016 | 11:00 | Аутор: РТРС

Први пут, након неколико деценија, у Фочи рођене тројке (ВИДЕО)

У Универзитетској болници у Фочи рођене су тројке што у посљедњих неколико деценија у овом дијелу Српске није забиљежено ни у најстаријим протоколима.
Тројке у Рогатици - Фото: РТРС
Тројке у РогатициФото: РТРС

Подједнака радост код љекара, али и код брачног пара Јоване и Дарка Жижовића из Рогатице који су послије осам година добили сина и двије кћерке.

Рођени на Покров пресвете Богородице Теодор, Анастасија и Миа су дар за који су се молили 37-годишњи Дарко и његова четири године млађа супруга која истиче да се храбро борила све до посљедњих 20 дана трудноће, али да се труд исплатио.

Јована се породила 34 седмице након вантјелесног зачећа. Пријевремени порођај за тројке и није изненађење. Ипак,у овој причи уз много ризика мајка је под будним оком гинеколошко-акушерског тима успјела да побиједи лоше прогнозе.

"Сматрао сам да ће исход бити добар, а родитељи су послушали мој савјет да се одрже сва три плода која су била доста витална", рекао је Владимир Чанчар, гинеколог-акушер Универзитетске болнице Фоча.

И тако су рођене три бебице тешке по два килограма, једна чак и мало више. Поносни отац захвалан је и предсједнику Милораду Додику и Влади Српске који су омогућили подршку за вантјелесну оплодњу.

Мајка Јована ће се убрзо придружити бебама које су у инкубаторима на Педијатријском одјељењу гдје ће бити задржане још 14 дана.

Иако без сталног запослења и примања, Дарко и Јована вјерују да ће са својом дјецом свједочити множењу радости по оној народној „Боже здравља“, а посла ће, сигурни су, бити.