latinica  ћирилица
17/10/2016 |  09:44 | Аутор: РТРС

Кустурица одушевио публику у Мексику

Након што је на Лондонском филмском фестивалу приказао свој најновији филм "На млијечном путу", и изузетних критика у енглеској штампи, прослављени српски режисер Емир Кустурица се са својим бендом "Но смокинг оркестра" упутио у Мексико, гдје је на Фестивалу свјетске музике одржао два концерта - у Метепеку и у Мексико Ситију.
Емир Кустурица - Фото: РТРС
Емир КустурицаФото: РТРС

Одушевљена публика је у оба мексичка града уживала уз познате пјесме овог култног бенда, пјевајући са Кустурицом и рефрене пјесама из његових филмова.

Кустурица, који је постао почасни грађанин у готово свим већим градовима јужне Америке, добио је и кључеве града Метепека.

Наступи бенда и живот филма "На млијечном путу" ће се укрштати у наредна два мјесеца. Већ у новембру, Кустурица ће са својим бендом наступити у Кремљу, Санкт Петербургу..., након чега наставља латиноамеричку турнеју, која обухвата градове Буенос Ајрес, Мендоза, Росарио, Монтевидео, Сантјаго.

Промоција новог албума Емира Кустурице и "Но смокинг оркестра" ће се одвијати паралелно са приказивањем филма "На млијечном путу" у више од двадесет земаља.

Новогодишњу ноћ бенд ће дочекати у Порту на централном градском тргу, гдје ће свирати пред 200.000 посјетилаца. Бенд наставља турнеју у марту концертима у Кини, Кореји, Јапану, Аустралији и Новом Зеланду.

Извор: Срна