latinica  ћирилица
17/10/2016 |  11:17 ⇒ 12:41 | Аутор: РТРС

Вучић: Сумњам у основаност оптужби против Дикића (ВИДЕО)

Премијер Србије Александар Вучић изразио је данас сумњу у основаност оптужби за тероризам против Братислава Дикића и осталих држављана Србије ухапшених у Црној Гори.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

"Господин Дикић сваког дана износи ставове против Владе Србије, али волео бих да видим и да чујем стварне и озбиљне податке о томе да је планирао неки терористички акт", рекао је Вучић новинарима.

Он је истакао да лично у то не вјерује, имајући у виду друге обавјештајне податке до којих су дошле српске службе и којима располаже, додавши да ни друштво у којем је био Дикић не указује на терористичке активности.

Вучић је навео да су многи од ухапшени преко адвоката затражили интервенцију државе Србије, Амбасаде Србије у Црној Гори, те да је амбасада Србије послала своје службенике да их обиђу у притворским јединицама.

Премијер каже да би волио да хапшење неколико људи из Зубиног Потока није засновано на исказима албанског командира полиције Сељимаја, јер би то био неозбиљан разлог за хапшење.

"Чекамо да видимо можда има нешто друго, а ако је то све засновано на тврдњама Сељимаја - а имамо доказе о његовим тврдњама, јер је он пријављивао црногорској полицији припаднике равногорског покрета, који су, иначе, моји политички противници, али то не значи да су терористи - ако је то био разлог, онда не мислим да је то био озбиљан разлог", рекао је Вучић.

Он је навео да треба сачекати и видјети да ли црногорске власти имају "нешто више сем тврдње Сељимаја".

Премијер Србије рекао је да треба сачекати званично саопштење надлежних државних органа Црне Горе и напоменуо да Србија жели и имаће добре односе са Црном Гором.

Црногорска полиција синоћ је ухапсила 15 лица која припадају паравојној криминалној групи, која је ушла у Црну Гору са намјером да током изборног дана изводи терористичке акте. Међу ухапшенима је бивши шеф Жандармерије Србије Братислав Дикић.

Извор: СРНА