latinica  ћирилица
17/10/2016 |  11:34 ⇒ 18:23 | Аутор: РТРС

Београд: Ухапшени пљачкаши, један извршио самоубиство (ВИДЕО)

Десетосатна опсада зграде у Трговачкој улици у коју су побјегли пљачкаши је завршена. Чуо се пуцањ, двије особе су ухапшене, а једна је извршила самоубиство.
Опсада у Трговачкој 8 у Жаркову  (Фото:Новости/ P. Milošević) -
Опсада у Трговачкој 8 у Жаркову (Фото:Новости/ P. Milošević)

Двије особе су уз пријетњу оружјем око 8.20 опљачкале мјењачницу на Чукарици и потом побјегле у оближњу зграду, коју је убрзо опколила полиција.

Након скоро десет сати опсаде зграде, припадници полиције ухапсили су двојицу осумњичених, док трећи није желио да се преда и пуцао је себи у главу.

За сада је непознато да ли су сва тројица учествовала у разбојништву или је један био помагач.

На мјесту пљачке биле су и специјалне полицијске јединице и снајперисти, а зграду су претраживали и пси трагачи. Ту су и припадници Жандармерије са дугим цијевима, ватрагасци, као и више полицијских возила.

Станарима је било онемогућено да уђу у зграду, а излазили су само уз детаљну провјеру.

"Цијели кварт је опкољен, а чујем да су нападачи побјегли на седми спрат зграде коју полиција претражује", навео је раније један очевидац.

Полицајци су претраживали зграду, која има 11 спратова, спрат по спрат. На сваком од спратова налази се по шест станова.

Око 14 часова појавила се сумња да пљачкаши можда уопште нису у опкољеној згради, с обзиром на то да је само један станар потврдио да је лопове видио како улазе у зграду, а како је јавили репортери са лица мјеста, потрага за разбојницима се у једном тренутку проширила и на друге дијелове града јер, како се незванично сазнало, полицијски пси нису открили трагове у згради.

Током пљачке запослени у мјењачници је лакше повријеђен и превезен у Ургентни центар.

Извор: Агенције