latinica  ћирилица
17/10/2016 |  11:50 ⇒ 12:53 | Аутор: РТРС

Зворник,"Алумина": Примљена 54 нова радника

Представници компаније "Алумина" потписали су уговоре о раду са 54 радника који су добили посао по Пројекту запошљавања који је реализовала Градска управа Зворник.
Алумина - Фото: РТРС
АлуминаФото: РТРС

Сви они у овом привредном гиганту обављаће приправнички стаж у трајању од годину дана, а најбољи ће бити примљени у стални радни однос.

Захваљујући пројекту запошљавања, посао у зворничкој Алумини добили су и двадесетогодишњи Момчило и годину дана млађа Милица. Добили су прилику да раде и надају се да ће оправдати очекивања.

Изабрани су они који су испунили услове конкурса. Међу запосленима највише је оних са средњом стручном спремом, углавном младих људи, који би у будућности требали представљати важан сегмент пословних успјеха компаније.

- Примили смо конкретно 24 машинске струке радника, 10 хемијске струке, имамо четири бравара и 20 људи са електро струком, истакла је Сандра Ђурић, руководилац Кадровске службе "Алумине".

Првог радног дана у компанији дочекали су их надлежни,али обавезе и јасна порука.

- Они су потписали уговоре на годину дана, то је такозвани приправнички радни стаж да одраде, сви они који буду добри они ће наставити да раде у Алумини, нагласио је Милорад Мотика, предсједник Управног одбора компаније "Алумина".

Наредне седмице у компанији предвиђено је потписивање уговора са запосленима у оквиру пројеката запошљавања које је провела Влада Републике Српске.