latinica  ћирилица
17/10/2016 |  12:30 ⇒ 12:31 | Аутор: РТРС

Савановић: Идуће седмице о општем колективном уговору

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић изјавио је да планира наредне седмице да сазове сједницу Економско-социјалног савјета Републике Српске на којој би требало да буде говора о општем колективном уговору.
Миленко Савановић, министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске - Фото: РТРС
Миленко Савановић, министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике СрпскеФото: РТРС

"Након завршетка 14. редовне сједнице Народне скупштине Републике Српске, идуће седмице планирамо да се састанемо као социјални партнери и да разговарамо о теми општег колективног уговора, те да видимо има ли приближавања ставова у односу на досадашње разговоре", рекао је Савановић Срни.

Он каже да чини све као човјек, министар и предсједавајући Економско-социјалниг савјета да се дође до приближавања ставова.

"Живим у увјерењу да ћемо једног дана доћи до општег колективног уговора, иако постоје различити приступи и ставови о том питању између Савеза синдиката и Уније удружења послодаваца Републике Српске", закључио је Савановић.

Представници Уније удружења послодаваца Републике Српске и синдиката из привреде на састанку који је одржан крајем прошле седмице у Бањалуци постигли су сагласност да наставе дијалог и покушају доћи до заједничких рјешења која би, евентуално, били основа за потписивање општег колективног уговора.

Предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске Тане Пеулић позвао је тада Владу Републике Српске да што хитније закаже сједницу Економско-социјалног савјета Републике Српске на којој треба да отворе расправу о општем колективном уговору.

Извор: СРНА