latinica  ћирилица
17/10/2016 |  13:20 | Аутор: РТРС

Митровић: АБА лига приоритет

Тренер и капитен Црвене звезде Дејан Радоњић и Лука Митровић упозоравају на тешко гостовање у Новом Месту у понедјељак.

Црвено-бијели траже пету побједу којом би остали раме уз раме са ривалима са врха табеле АБА лиге Партизаном и Будућности, а послије болног пораза од Дарушафаке на старту Евролиге.

"Послије пораза у Евролиги, враћамо се обавезама у АБА лиги и сигурно да имамо императив побједе. Свакако да не смијемо да дозволимо да нас пораз од Дарушафаке омете, или остави било каквог трага на нама. Већ смо и раније говорили, наши приоритети се знају, а то су побједе и што бољи резултат у АБА лиги. Зато желимо да одиграмо добру утакмицу против Крке и освојимо бодове", рекао је Митровић.

Радоњић истиче да је Ново Место традиционално тешко гостовање за његов тим.

"Очекује нас меч са тимом који је направио доста корекција између двије сезоне, почев од тренера. И претходних сезона нам се догађало да морамо да извлачимо максимум у утакмицама које смо играли у дворани Леон Штукељ. Сваки меч у АБА лиги је важан, желимо да дођемо до побједе у Новом Месту, али смо свјесни да ћемо морати да урадитимо много тога доброг током меча како бисмо стигли до циља", рекао је Радоњић.

Ривал, кога са клупе предводи Дејан Михевц је у три меча остварио једну побједу.

"Очекује нас дуел с екипом која је не само у самом врху АБА лгие, него је и међу најбољима у Европи – имају изузетне играче и одличног тренера", рекао је Михевц, а надовезао се Матеј Ројц: "Сви знамо каква је Звезда екипа – сјајни играчи који играју одбрану на ивици фаула и одатле граде контре. Добро смо тренирали протеклих дана, напредовали смо и очекујем да се боримо са Звездом".

Посљедњи меч петог кола АБА лиге, између Крке и Црвене звезде, на програму је вечерас од 18 часова у Новом Месту.

Извор: Танјуг