latinica  ћирилица
17/10/2016 |  13:40 ⇒ 18/10/2016 | 07:40 | Аутор: РТРС

МУП трага за наручиоцем убиства Мирослава Лазаревића, расвијетљено убиство Раде Дојчиновић (ВИДЕО)

Припадници МУП-а Републике Српске расвијетлили су јучерашње убиство Мирослава Лазаревића у Источном Сарајеву. Постоје докази да су два лица, која су синоћ предата републичком Тужилаштву, починила убиство из користољубља. Незванично, ријеч је о Александру Булатовићу из Источног Сарајева и Саши Видовићу из Бијељине.
Драган Лукач - Фото: РТРС
Драган ЛукачФото: РТРС

Полиција је синоћ ухапсила шездесетпетогодишњег мушкарца због тешког убиства Раде Дојчиновић прошле године, у Јошиковој Води код Бањалуке. Ријеч је о раније осуђиваном лицу, који је жртву неколико дана прије убиства пратио у намјери да јој отме већу количину новца, за коју је знао да Дојчиновићева посједује. Убијена је у њеној викендици, када је починилац спровео своју намјеру. Оба расвијетљена кривична дјела резултат су рада Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске. 

Иза убиства 32-годишњег Мирослава Лазаревића из Источног Сарајева стоји наручилац, а припадници МУП-а Српске раде на расвјетљавању чињеница у вези с тим – потврђено је из Управе за организовани и тешки криминалитет. Постоји довољно доказа да су два лица, која су синоћ предата републичком Тужилаштву, извршиоци убиства.

Из МУП-а кажу да је ово кривично дјело посљедица организованог криминала. Подсјетимо, Мирослав Лазаревић убијен је из возила у покрету, када је на њега пуцано из аутоматског оружја. Лазаревић је 2009.године, као члан ауто-мафије, осуђен на три мјесеца затвора и новчану казну. Из овог миљеа, од раније је познат и Видовић, један од починилаца. У аутомобилу, који је изгорио пола сата након ликвидације Лазаревића, пронађена је аутоматска пушка са два оквира муниције – вјештачење ће показати да ли је њоме почињено убиство.

Расвијетљено је и убиство од прије годину дана. Полиција је синоћ на подручју Бањалуке ухапсила шездесетпетогодишњег мушкарца због тешког убиства Раде Дојчиновић у Јошиковој Води код Бањалуке. Због сазнања да је жртва посједовала већи новчани износ, починилац, иначе раније већ осуђивано лице, неколико дана ју је пратио у намјери да јој узме новац. Дојчиновићева је убијена у својој викендици, када је починилац спровео своју намјеру.

МУП је формирањем Управе за организовани и тешки криминал направио одличан потез, сматра ресорни министар. Изабрани су људи у чијој су надлежности искључиво тешка кривична дјела. Тренутно раде на више предмета.

Са овим доказујемо да не одустајемо ни од једног убиства које се десило у Републици Српској, без обзира у ком периоду је то било, шаљемо поруку свима који размишљају да своје проблеме рјешавају на тај начин што ће неког лишити живота, да МУП то неће заборавити, да ћемо то радити и на крају расвијетлити, наглашава министар Лукач.

За кратак период Управа за организовани и тешки криминал оправдала је постојање, каже Лукач – потпуно је сигуран да ће и у наредном периоду наставити са рјешавањем тешких криминалних дјела у Републици Српској.