latinica  ћирилица
17/10/2016 |  14:04 ⇒ 22:39 | Аутор: РТРС

Грујичић - Испоштована воља народа; Дураковић - Не прихватам пораз

Централна изборна комисија БиХ утврдила је на данашњој сједници резултате локалних избора који су одржани 2. октобра.
Младен Грујичић - Фото: РТРС
Младен ГрујичићФото: РТРС

Младен Грујичић, кандидат српских странака, нови је начелник Сребренице према утврђеним резултатима локалних избора које је данас објавио ЦИК.

Грујичић је освојио 4.678 гласова, док је независни кандидат Ћамил Дураковић освојио 3.910 гласова.

Након објаве утврђених резултата, странке и кандидати имају право да уложе приговор и жалбу те затраже поновно бројање.

Новоизабрани начелник општине Сребреница Младен Грујичић, након објављивања коначног изборног резултата, изразио је задовољство што је испоштована воља народа и што је остварио убједљиву побједу с обзиром на то да је добио 768 гласова више од противкандидата Ћамила Дураковића.

Грујичић је рекао да је Централна изборна комисија БиХ показала професионализам и да није подлегла притисцима.

Он је изјавио да још не прославља побједу и да ће сачекати да се обаве све законске процедуре па да преузме дужност и започне формирање тима који ће кренути у реализацију обећања датих у предизборној кампањи.

Грујичић је навео да, осим примопредаје начелничке дужности, предстоји и конституисање новог сазива Скупштине општине и њеног руководства за што је потребно обезбиједити скупштинску већину, а уз све те политичке активности потребно је израдити и Нацрт буџета општине за идућу годину.

"Велики посао и и велики и изазовни задаци су пред нама и одмах морамо укључити све капацитете да се у предвиђеним роковима ти задаци извршавају у интересу свих грађана Сребренице и за добробит и развој ове локалне заједнице", поручио је Грујичић.

Кандидат бошњачких политичких партија за начелника општине Сребреница Ћамил Дураковић најавио је да ће се жалити ЦИК-у БиХ и Суду БиХ на изборне резултате који су објављени за општину Сребреница.

Дураковић је додао да он не прихвата пораз и да ће његов правни тим поднијети жалбу.

 

Извор: РТРС/Агенције