latinica  ћирилица
17/10/2016 |  15:29 ⇒ 17:37 | Аутор: РТРС

Брчко: Договорена нова скупштинска већина (ВИДЕО)

У дистрикту Брчко, водеће српске, бошњачке и хрватске политичке пратије, договориле су нову скупштинску већину.
Брчко - Фото: РТРС
БрчкоФото: РТРС

Коалициони партнери у новом сазиву Скупштине дистрикта биће: СНСД, Коалција СДС-НДП, СДА, СББ, Странка за БиХ, ХДЗ и два посланика националних мањина. 

Нови и стари партнери у скупштинској већини дистрикта Брчко, кажу да су већ на другом састанку договорили које ће партије бити носиоци власти у дистрикту Брчко.

- Још један корак у правцу формирања стабилне и оно што смо говорили, као странка у овој предизборној кампањи, скупштиснке већине, која ће имати потпуни легитимитет у смислу представљања три народа, каже Синиша Милић, ОО СНСД Брчко.

Нова скупштинска већина у Брчком, бројаће 21 мандат од укупно 31-ог, посланичког мјеста у Парламенту дистрикта.

- Тако да смо ми данас тачно форматирали екипу, која ће чинити скупштинску већину. Оно што је врло битно, да читав овај тим би требао да ради за што боље услове у Брчко дистрикту, истиче Урош Војиновић, Коалиција СДС-НДП .

О расподјели позиција у извршној власти али и о томе, ко ће бити нови градоначелник а ко предсједник Скупштине дистрикта, кажу још је рано говорити.

Српске политичке партије у нову скупштинску већину Дистрикта улазе са девет мандата, бошњачке са седам, хрватске са три, а два посланика имаће турска и албанска национална мањина.