latinica  ћирилица
17/10/2016 |  15:49 ⇒ 16:10 | Аутор: РТРС

Вучић: Сљедеће године 60.000 ваучера за одмор у Србији

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће Влада Србије идуће године повећати број ваучера са 40.000 на 60.000 како би не само пензионери, већи и они који су незапослени или имају мала примања, могли себи да приуште одмор.
Александар Вучић у посјети Пролом бањи (фото:Vlada Srbije / Promo) -
Александар Вучић у посјети Пролом бањи (фото:Vlada Srbije / Promo)

Вучић је, послије обиласка Пролом Бање, рекао новинарима да је та бања искористила ваучере и да је намјера Владе Србије да развија Топлицу.

Он је прецизирао да Пролом Бања сада има 150.000 ноћења и да се нада да тај број може да буде и 200.000.

"Празна земља ником ништа не значи и зато ћемо да улажемо у њу, а као озбиљни људи морамо и да контролишемо резултате онога гдје ми улажемо", рекао је Вучић.
 Он је нагласио да је његова политика економски здрава и успјешна Србија, а да су они, који воле да се додворавају народу довели земљу до просјачког штапа и као примјер навео Куршумлијску Бању.

"Та бања изгледа као гробље Србије. Она је њихов резултат, затворена је 2005. године и личи на гробље Србије, а ја хоћу да се Србија развија", нагласио је премијер.

Вучић је додао да је разговарано и о, како је рекао, проблематичном Симпо Шик доо Куршумлија погону, и начинима да се помогне.

Вучић је рекао да постоји могућност да доведе, са општинским руководством, нове инвеститоре.

Премијер је такође рекао да ће касније данас посјетити и Житорађу, гдје ће се састати са турским инвестотром, којег је је замолио да улаже у ту општину и гдје би требало да буде 160 запоселних.

"Сигурно ће бити 160 новозапослених, а ми вјерујемо и значајно већи број", рекао је Вучић.

Извор: Блиц