latinica  ћирилица
17/10/2016 |  15:51 ⇒ 21:33 | Аутор: РТРС

Полиција истражује случај подмићивања добојских пензионера (ВИДЕО)

Полиција истражује случај подмићивања добојских пензионера уочи локалних избора.
Добој: Подмићивање пензионера - Фото: Screenshot
Добој: Подмићивање пензионераФото: Screenshot

Истрагу је наредило Окрутжно тужилаштво Добој на основу јавног поговарања, снимака РТРС-а и кривичне пријаве НН лица за злоупотребу службеног положаја ради прикупљања гласова за локалне изборе у Добоју. 

Избори су прошли, али су у току истраге о могућим малверзацијама. Полиција истражује и случај подмићивања пензионера у Добоју. Подсјећамо, градска управа дијелила је по 50 марака социјално угроженим пензионерима, уз страначка обиљежја и сугерисање за кога да гласају на локалним изборима.

- Води се истрага и око тог подмићивања, али у овом моменту о истрагама које се воде никакве даље коментаре нећемо давати до њиховог окончања, истиче Драган Продановић, начелник ЦЈБ Добој.

Више детаља не наводе ни у Окружном тужилаштву Добој које је наредило истрагу осим да су истрагу наредили на основу јавног поговарања, снимака РТРС-а и кривичне пријаве НН лица због злоупотребе службеног положаја ради прикупљања гласова за локалне изборе у Добоју. Против кога, не наводе. Грађани нерадо одговарају на питања о предизборном подмићивању.

У полицији наводе да су у предизборном и изборном периоду запримили 37 пријава , углавном неоснованих, које су се односиле на неправилности на гласачким мјестима, што је у надлежности ГИК-а. Девет пријава предмет су истраге.

Случај подмићивања бирача у Теслићу полиција је окончала и поднијела извјештај Тужилаштву.

Два лица сумњиче се да су бираче подмићивали пакетима прехрамбених и хигијенских производа, наводећи их да гласају за одређену политичку партију. Истрага је покренута за један случај подмићивања на подручју Модриче и један случај на подручју Добоја.