latinica  ћирилица
17/10/2016 |  16:52 | Аутор: РТРС

Филмски фестивал у Крагујевцу од 25. до 29. октобра

Десети јубиларни "Крагујевачки фестивал антиратног, ангажованог и академског филма" одржаће се од 25. до 29. октобра, саопштили су организатори.
Филмска трака - Фото: илустрација
Филмска тракаФото: илустрација

Десети "КРАФ" биће у знаку умјетности, али не само филмске. Поред 25 сјајних филмова, посјетиоци ће уживати у изложби слика, књижевној вечери, кратком позоришном перформансу и концерту.

У такмичарском дијелу КРАФ-а, студенти државних филмских академија из цијелог региона представиће се са укупно 17 филмова. Прве три награде, као и до сада, додијелиће жири састављен од еминентних стручњака у области филма и филмске умјетности, на челу са Миланом Никодијевићем, професором продукције на Новосадској Академији умјетности и познатим документаристом. Посјетиоци ће имати прилике да дају свој суд о одгледаним филмовима, те након сваке пројекције гласају, а на крају фестивала биће уручено признање публике филму и аутору који добије највише гласова.

Пројекције филмова и такмичарски дио фестивала одржаће се у простору Дома омладине Крагујевац.

Поред такмичарског дијела, биће приказан и циклус студентских филмова великих редитеља у програму “Кад су велики били мали“.

Задовољство нам је да ће на КРАФ-у свој први документарни филм приказати и Крагујевчанин Дане Илић. У простору Народне библиотеке “Вук Караџић“ у Крагујевцу, 28. Октобра, своју књигу “Филмус“ ће крагујевачкој јавности представити прослављени српски редитељ Слободан Шијан.

Публика ће такође видјети и оригиналну изложбу “Девојка из града“, посвећену глумици Соњи Савић, а посебна посластица за љубитеље музике и филма биће концерт cover rock групе “Веселе осамдесете“ посвећен хитовима из култних југословенских филмова.

Улаз на све програме фестивала је бесплатан.

Извор: Тањуг