latinica  ћирилица
17/10/2016 |  16:53 ⇒ 17:38 | Аутор: РТРС

И.Сарајево: У болницу стигла помоћ од редакције Ђурђевданског фестивала (ВИДЕО)

Редакција Ђурђевданског фестивала РТРС-а и ове године је исказала хуманост. Сав новац од продатих улазница за Ђурђевдански фестивал дјечије пјесме „Бањалука 2016.“ усмјерен је за Гинеколошко – акушерско одјељење Болнице Источно Сарајево. Ова акција је почета прошле године када је новац од продатих улазница поклоњен Универзитетско-клиничком центру Бањалука, Одјељењу хематологије.
Донација болници Касиндо - Фото: РТРС
Донација болници КасиндоФото: РТРС

Гинеколошко – акушерско одјељење једно је од уређенијих у болници Источно Сарајево. Реконструкција одјељења почела је прије неколико година, донацијом предсједника Српске, када је окречено, поправљени санитарни чворови, постављени клима уређаји и ролетне.

- Наше одјељење је специфично, јер се посебна пажња треба посветити одржавању хигијење, борба против инфекције унутар оваквих установа, а поготову за наше мале пацијенте који су осјетљиви на било какву промјену, каже Синиша Зубић, начелник Гинеколошко – акушерског одјељења Болнице Источно Сарајево.

За гинеколошко – акуршерско одјељење стигла је и помоћ од редакције Ђурђевданског фестивала. За износ од 5 230 марака, колико је прикупљено од продатих улазница на овогодишњем фестивалу, обезбијеђени су јастуци, плахте, прекривачи, мјерни уређаји и друго.

- То није неки велики износ али је од срца. Ми смо дакле колмпетан износ од продаје улазница поклонили, нагласио је ТО2 Драгољуб Сладојевић, уредник Редакције Ђурђевданског фестивала.

-Морам да се захвалим РТРС-у овој донацији која је нама веома значајна и у многоме ће олакшати рад нашем особљу, али и угођај и боравак пацијената. Ту су у питању мајке породиље, бебе и друге врсте пацијената што се тиче гинеколошког одјељења, додао је Зубић.

Хуманитарна акција редакције Ђурђевданског фестивала почета је прошле године када су сав новац од продатих улазница уручили одјељењу хематологије у Бањалуци. Овогодишња донација засигурно је дошла у праве руке, јер наталитет у Источном Сарајеву у благом је порасту и то за 34 бебе више у односу на прошлу годину.