latinica  ћирилица
17/10/2016 |  17:11 ⇒ 17:28 | Аутор: РТРС

Међународни сајам прехрамбене индустрије у Паризу

Компанија Нектар ће ускоро освојити нова тржишта, послије пробоја на тржиште Африке, Азије и земаља бившег Совјетског Савеза, најавили су данас представници компаније на Међународном сајму прехрамбене индустрије у Паризу SIAL 2016.
Сајам прехрамбене произодње у Паризу (фото:nectar.rs) -
Сајам прехрамбене произодње у Паризу (фото:nectar.rs)


"На претходном SIAL-u смо отворили нека нова тржишта, прijе свега у Африци и Азији, али и нека тржишта из региона бившег Совјетског Савеза, тако да настављамо да радимо на тим тржиштима и тражимо нова да бисмо проширили своју присутност", рекао је Тањугу генерални директор Нектар групе Михаило Јанковић.

Он је изразио очекивање да ће ове године те позиције бити учвршћене и да ће компанија изаћи на нека нова тржишта на којима до сада није била присутна.

Штанд Нектар групе, у чијем власништву је словеначки Фруктал, други пут је на SIAL-u, највећем сајму прехрамбене индустрије на свijету, а ове године је, према ријечима Јанковића, присутно око 7.000 излагача из преко 100 земаља, што, како каже, довољно говори о озбиљности сајма.

"Ту су највећи свјетски произвођачи тако да можемо рећи да је Нектар група у правом друштву", казао је Јанковић.

Циљ овог сајма је, како каже, отворити нова тржишта, али и ојачати позицију на тржиштима на којима компанија већ послује.

На штанду, површине 124 метра квадратна, представљен је комплетан портфолио Нектар групе, односно готови производи из асортимана Нектара, и готови производи из области хране и пића из асортимана Фруктала.

"Такође, излажемо и нудимо нашим клијентима полупроизводе, каше и концентрате. То је један сегмент пословања којем посвећујемо доста пажње", истиче Јанковић.

Нектар група је, како каже, вертикално интегрисана компанија, и можда по капацитетима за прераду воћа највећа у региону.

"Имамо капацитете од 120 хиљада тона по сезони, односно годишње, тако да то је сегмент пословања који желимо да унапредимо и да такође видимо потенцијал на овом сајму", рекао је Јанковић.

Како је истакао, годишња вриједност извоза Нектар групе, ван домицилног тржишта, износи 36 милиона евра, и планови су да се у будућности обим извоза повећа.

SIAL је један од водећих свјетских сајмова прехрамбене индустрије, који ове године окупља око 7.000 излагача из 100 земаља свијета и траје до 20. октобра. Та манифестација је до сада имала 150.000 посјетилаца и госте из 20 различитих привредних сектора.

Извор: Тањуг