latinica  ћирилица
17/10/2016 |  17:21 ⇒ 17:31 | Аутор: РТРС

Тегелтија: Фактура за услугу остварену према кориснику

Помоћник министра трговине и туризма Републике Српске Душанка Тегелтија рекла је да пружалац телекомуникационих услуга у Српској може испоручивати фактуру искључиво за услугу коју је остварио према кориснику.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

У организацији Министарства трговине и туризма Републике Српске данас је у Бањалуци одржан састанак о могућностима унапређења телекомуникационих услуга оператера према потрошачима у Републици Српској, саопштено је из овог министарства.

На састанку је разговарано о проблемима са којима се потрошачи сусрећу када је ријеч о телекомуникационим услугама оператера, а представници удружења потрошача навели су податке о броју најучесталијих приговора.

Разговарано је о могућностима скраћења рока за пружање одговора потрошачима од даваоца услуге, као и начинима на који би се уговори, које закључују потрошачи и даваоца услуге, могли поједноставити да би била постигнута боља јасност садржаја уговора за различите кориснике услуга.

На састанку је речено да би у наредном периоду представници удружења потрошача требало да разговарају са свим оператерима телекомуникационих услуга који послују на подручју Републике Српске, а с циљем обезбјеђивања већег степена заштите потрошачких права, наводи се у саопштењу.

Састанку су присуствовали представници Министарства трговине и туризма, Републичке управе за инспекцијске послове, компаније "М:тел", те удружења која се баве заштитом права потрошача из Бањалуке, Приједора, Добоја, Требиња, Источног Сарајева, Бијељине и Шековића.

Извор: СРНА