latinica  ћирилица
18/10/2016 |  07:48 | Аутор: РТРС

Проходност задовољавајућа, магла на подручју Фоче и Зворника

Проходност путева у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос је задовољавајућа, вози се по сувим коловозима, а магле мјестимично има на подручју Фоче и Зворника, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

На ауто-путу Бањалука-Градишка саобраћај се одвија без ванредних ограничења, по сувом коловозу.

Због изградње вијадукта "Маховљани" на дионици од Бањалуке до Прњавора за саобраћај је затворена петља "Маховљани", а возачи могу користити петљу "Александровац".

С циљем безбједног одвијања саобраћаја на ауто-путу "9. јануар" од Прњавора до Добоја успостављен је посебан режим саобраћаја у подручју петљи "Прњавор" и "Јоховац", те на регионалном и магистралном путу у мјесту Јоховац.

На дијелу магистралног пута Клашнице-Прњавор због изградње дионице ауто-пута Бањалука-Прњавор свакодневно ће долазити до измјене у режиму одвијања саобраћаја.

Због деминирања у мјесту Рујевица од данас ће на магистралном путу од Теслића до Котор Вароша долазити до повремене обуставе саобраћаја сваким радним даном од 8.00 до 16.00 часова. Обуставе ће трајати пола сата, а возила ће бити пропуштана 15 минута. У дане викенда и празника радови неће бити извођени. Планирано је да радови трају до краја године.

Због бушења и минирања терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб долази до повремене обуставе саобраћаја у периоду од 9.00 до 10.00 часова и од 13.00 до 15.00 часова. Обуставе ће трајати до десет минута.

До повремених обустава саобраћаја долазиће на дионици магистралног пута Бањалука-Црна Ријека код хидроелектране Бочац. Обуставе ће бити на снази од 14.00 до 14.30 часова.

Режим саобраћаја измијењен је на дионици магистралног пута Костајница-Козарска Дубица један због реконструкције градског водоводног система у Козарској Дубици.

Због реконструкције водоводне мреже измијењен је режим саобраћаја на магистралним путним правцима Приједор-Козарац и Козарска Дубица један-Приједор.

У току је санација клизишта и реконструкција коловоза на магистралном путу Бањалука /Ребровац/-Челинац на подручју мјесне заједнице Ада због чега се саобраћај одвија успорено, једном саобраћајном траком, у дужини од 800 метара.

Радови отежавају саобраћај и на подручју дистрикта Брчко гдје је у току изградња обилазнице око града. Режим одвијања саобраћаја измијењен је на магистралном путу Брчко-Бијељина у насељу Гредице, те на путу Брчко-Лончари, у насељу Горице.

Због изградње моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима на регионалном путу Горња Вијака два-Разбој потпуно је обустављен саобраћај за сва возила.

Током трајања потпуне обуставе саобраћај ће бити преусмјерен на алтернативни правац кроз село Брество. На овом путном правцу на снази је забрана саобраћаја за теретна возила носивости веће од 15 тона. Планирано је да радови трају до 31. децембра.

Радови се изводе и на путним правцима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Каракај два-Дрињача, Мачковац-Челић, Горња Вијака један-Горња Вијака два, Укрина-Вијака у мјесту Вијачани, и Карановац-Митровићи.

Због деминирања привремене обуставе саобраћаја биће на снази на магистралном путу Теслић-Јелах, у мјесту Врела. Деминирање ће бити вршено до 20. октобра од 8.00 до 16.00 часова. Обустава ће трајати пола сата, а возила ће бити пропуштана 15 минута. Деминирање неће бити извођено у дане викенда и празника.

До повремених обустава саобраћаја због деминирања долазиће на магистралном путу Бродско Поље-Брусница у мјесту Кладари Доњи на подручју општине Брод.

Забрана саобраћаја и даље је на снази на магистралном путу Брод на Дрини-Шћепан Поље на граници БиХ и Црне Горе за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На регионалном путу Братунац три-Дрињача остаје на снази забрана за теретна возила укупне масе веће од три и по тоне и за аутобусе класе М3, док се забрана не односи аутобусе превозника Холдинг "Дринатранс" из Зворника, који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

У Бањалуци ће због изградње моста преко Шарговачког потока бити обустављен саобраћај преко Дјевојачког моста у Суботичкој улици.

На путевима у Федерацији БиХ радови се изводе на дионици ауто-пута Лепеница-Тарчин на мосту између тунела Вис и тунела Граб. Саобраћај се на овом дијелу одвија претицајном траком, па се апелује да возачи на овој дионици возе смањеном брзином и поштују привремено постављену сигнализацију.

Радови се изводе на путним правцима Бихаћ-Босанска Крупа, Доњи Вакуф-Бугојно, Кључ-Мркоњић Град, Бугојно-Нови Травник, Прозор-Јабланица и Маглај-Добој.

На граничним прелазима јутрос нема дужих чекања при преласку границе. Због извођења радова на подручју Хрватске, на граничном прелазу Орашје-Жупања возила саобраћају успорено у оба смјера.

Извор: Срна