latinica  ћирилица
18/10/2016 |  08:02 ⇒ 22:53 | Аутор: РТРС

ЛШ: Лион-Јувентус (ВИДЕО/РТРС од 20.45)

Утакмицама трећег кола у групама Е,Ф,Г и Х , вечерас ће бити настављена фудбалска лига шампиона.Након уводне емисије у директном преносу од 20 часова и 45 минута,на нашем програму можете погледати дуел Лион-Јувентус.
Лига шампиона: Олимпик Лион-Јувентус (Илустрација: РТРС) -
Лига шампиона: Олимпик Лион-Јувентус (Илустрација: РТРС)

Лион ће вечерас на својој новоизграђеној Арени одиграти другу утакмицу лиге шампиона ове сезоне. У првој са 3:0 побијеђен је загребачки Динамо, али сада француски тим има много тежи посао јер стиже Јувентус. У редове Лиона враћа се опорављени Александар Лаказет.

"Он је важан играч нашег тима, наш вођа у нападу. Он и Набил у нападу су играчи који у сваком тренутку могу направити разлику. Ипак они сами неће моћи да побиједе Јувентус. За резултат против таквог тима потребно је врхунско издање цијеле екипе", рекао је Максим Гоналон, капитен фудбалера Лиона.

Јувентус је задњи пут гостовао у Лиону 2014. године и побиједио у том дуелу четвртфинала лиге шампиона голом Бонућија.

Јуве сада има побједу и реми у прва два кола, а није изгубио од француских тимова у задња 4 дуела. Посебно вече и за Миралема Пјанића, који је носио дрес Лиона од 2008. до 2011.

"Желим да честитам Лиону на новом стадиону. Срећан сам јер сам овдје и што ћу играти против мог старог тима. Овдје сам имао лијепе године и доста напредовао у каријери. Препознајем многа лица овдје, лијепо је видјети многе људе са којима сам радио. Заиста ми је драго јер сам ту", истакао је фудбалер Лиона, Миралем Пјанић.

У другом мечу групе Х, Динамо у Загребу игра против Севиље и покушаће да дође до првих бодова ове сезоне.

Од осталих мечева вечерашњег програма издвајамо дуел Спортинга и Дортмунда у Лисабону, те сусрет Леверкузен-Тотенхем.