latinica  ћирилица
18/10/2016 |  11:06 | Аутор: РТРС

Пјанић: Буфон је најбољи голман свијета

Фудбалер Јувентуса Миралем Пјанић рекао је да је његов клупски колега Ђанлуиђи Буфон и даље најбољи голман на свијету и поред неколико великих грешака у посљедње вријеме.
Миралем Пјанић - Фото: Beta/AP
Миралем ПјанићФото: Beta/AP

Италијански голман је у утакмици квалификација репрезентације за Свјетско првенство против Шпаније направио велику грешку, промашио је фудбал и омогућио Витолу да погоди празну мрежу.

Буфон је потом погријешио и у утакмици Јувентуса против Удинезеа, али Пјанић сматра да ће он већ у мечу Лиге шампиона против Лиона показати да је и даље најбољи на свијету.

"Он је и даље најбољи на свијету. Постоје успони и падови и то је нормално... Он ће направити разлику и доказаће да је најбољи на свијету", рекао је Пјанић.

Пјанић је три године играо за Лион прије него што се 2011. преселио у Серију А, у Рому. Он очекује тежак меч и поред тога што је француска екипа изгубила три од посљедње четири утакмице.

"Тачно је да је Лион прошао кроз тежак период, али знам играче и тренера и знам да ти тешки моменти не трају дуго. То значи да нас чека тешка утакмица. Морамо да дамо све од себе како бисмо се пласирали у нокаут фазу", рекао је Пјанић.

"Набил Фекир и Алексанрд Лаказет могу да направе проблеме многим тимовима, али ми ћемо се потрудити да будемо опаснији од њих", додао је он.

Извор: РТС