latinica  ћирилица
18/10/2016 |  12:41 ⇒ 14:25 | Аутор: РТРС

Требиње: У ријеке убачено 8.000 комада млађи пастрмке

Радници Спортско-риболовног друштва Требиње, у сарадњи са Хидроелектранама на Требишњици, јутрос су у Горичко језеро, Сушицу и ријеку Требишњицу убацили 8.000 комада, односно 160 килограма млађи калифорнијске пастрмке.
Порибљавање - Фото: СРНА
ПорибљавањеФото: СРНА

Предсједник Спортско-риболовног друштва Требиње Мирослав Нинић каже да је млађ обезбиједио ХЕТ из рибогојилишта Миротињ, те подсјећа да је ово 11. порибљавање на подручју Требиња од почетка године.

Он каже да је убачено више од 250.000 комада млађи калифорнијске и поточне пастрмке, као и 250 килограма конзумне пастрмке.

"Сваке године, у просјеку, на нашем подручју рибљи фонд богатији је за више од 450.000 комада млађи", истиче Нинић, додајући да ХЕТ обезбјеђује значајна финансијска и материјална средства и за друге активности друштва.

До краја године планирано је још неколико акција порибљавања.

Забрана риболова на ријеци Требишњици, Сушици и Горичком језеру почиње 1. новембра и траје до 1. априла наредне године.

"Дозвољен је риболов на Билећком језеру, као и на стругача, на потезу Камени мост-Блаце и Камени мост-Малтезово", каже Нинић.

Он додаје да ће рибочуварска служба редовно контролисати дозвољени дневни улов, а да ће се против рибара који се не придржавају Закона о ловостају подносити прекршајне пријаве Основном суду Требиње.

Извор: СРНА