latinica  ћирилица
18/10/2016 |  13:13 ⇒ 13:29 | Аутор: РТРС

Дикић негирао кривицу и започео штрајк глађу

Бранилац бившег шефа српске Жандармерије Братислава Дикића, адвокат Милан Петровић рекао је „Вијестима“ да је његов клијент негирао кривично дјело које му се ставља на терет и да је у притвору започео штрајк глађу и жеђу.
Братислав Дикић (Фото:  E-Stock/P. Jovanović) -
Братислав Дикић (Фото: E-Stock/P. Jovanović)

У Вишем суду у Подгорици је раније данас почело саслушање осумњичених за припремање терористичких напада у Црној Гори, пишу “Вијести“.

Први је саслушан управо Дикић, а осумњичене саслушавају по приједлогу Специјалног тужилаштва за одређивање притвора.

- Генерал Дикић започео је штрајк глађу од момента када је приведен. Он не једе већ три дана. Генерал је најавио да не одустаје од штрајка глађу све док се не докаже да није био уплетен у било какве терористичке радње - каже за "Блиц" адвокат Милан Петровић.

На данашњем саслушању Дикић је тврдио да није крив и да није ишао да "руши власт" у Црној Гори, већ да је кренуо под Острог.

Адвокат Божина Бановић, бранилац по службеној дужности једног од осумњичених Драгана Максића, раније данас је тражио од Тужилаштва да га разријеши дужности. Бановић је написао да разрјешење тражи због тешког успостављања сарадње са клијентом и видног неповјерења у њега.

"То је довољан и објективан разлог да се именованом додијели други бранилац по сопственој дужности или по сопственом избору", пише у Бановићевој молби за разрјешење.

Према налогу Специјалног тужилаштва у предизборној ноћи ухапшено је 20 држављана Србије, међу којима и Братислав Дикић, бивши шеф српске Жандармерије. Њега Тужилаштво сумњичи да је са Александром Синђелићем вођа криминалне групе, која је припремала терористичке нападе на институције, убијање цивила и хапшење премијера Мила Ђукановића.

Синђелић је избејгао хапшење и полиција за њим трага.

Извор: Блиц/Спутњик