latinica  ћирилица
18/10/2016 |  13:46 ⇒ 14:59 | Аутор: РТРС

Оштетио буџет Српске за више од пет милиона марака

Против Миленка Обрадовића, директора Агенције за аграрна плаћања из Бањалуке, полиција је поднијела извјештај Окружном тужилаштву, јер је несавјесним радом омогућио премије за три предузећа која за то нису испуњавала услове и тиме за више од пет милиона марака оштетио буџет Српске.
Окружно тужилаштво Бања Лука - Фото: РТРС
Окружно тужилаштво Бања ЛукаФото: РТРС

Обрадовић се сумњичи да је у својству директора агенције у 2012. години, свјесним и континуираним кршењем Правилника о условима и начину остваривања новчаних подстицаја за развој пољопривреде и села, доносио рјешења за исплате различитих средстава за предузећа "Фармаленд" из Нове Тополе, "Планинском добру" из Невесиња и "Семберији" из Бијељине.

- Наведена предузећа нису испуњавала услове за подстицај, хјер нису измирила раније обавезе према агенцији и министарству и несавјесним радом у служби оштетио буџет Републике Српске за око 5.242.760 КМ, рекао је начелник Сектора криминалистичке полиције ЦЈБ Бањалука Дарко Новковић.

Окружном тужилаштву у Бањалуци полиција ће поднијети извјештај и против 36-годишњег Петра Дукића из Бањалуке код кога је након претреса на ауто-отпаду у насељу Барловци, пронађен украдени "бмв", већи број дијелова различитих возила и више од 700 метака. Нови претреси и у оквиру акције Таблице и извјештаји против Петра Радуловића и Горана Јолџића. Одузете су 32 таблице за које се сумња да су фалсификоване.

- У оквиру акције "Таблице" 14. октобра претресла објекте у власништву Бањалучанина чији су иницијали на подручју Маховљана и лица на подручју Бањалуке, додао је Новковић.

На подручју Центра јавне безбједности Бањалука, током девет мјесеци ове године, евидентирано је 2.729 кривичних дјела, од којих је више од 76 одсто ријешено.