latinica  ћирилица
18/10/2016 |  14:09 | Аутор: РТРС

Мареј: Није све до мене, Ђоковићу одговарају Париз и Лондон

Британски тенисер Енди Мареј изјавио је данас да има велику жељу да смијени Новака Ђоковића на врху АТП листе, али да неће бити лако то да уради до краја године јер Србину одговарају дворански услови у Паризу и Лондону.
Енди Мареј (Фото: Andy Wong/AP / theguardian.com) -
Енди Мареј (Фото: Andy Wong/AP / theguardian.com)

Српском тенисеру угрожено је мјесто број један и не смије да направи кикс на Мастерсу у Паризу или Завршном турниру у Лондону, јер на оба брани титуле, док је код Мареја велики простор за напредак.

"Уколико побиједим све мечеве до краја године постаћу најбољи тенисер свијета. Ипак, никада нисам био добар на Завршном турниру, али ни у Паризу све до прошле године. Ђоковић има амбицију да освоји та два турнира и не постоји разлог зашто то не би урадио јер му одговарају дворански услови. Није све у мојим рукама", рекао је Мареј, а преноси британски Дејли Мејл.

Мареј истиче да не жели да жури са доласком на прво мјесто на свијету јер вјерује да ће најкасније на почетку 2017. године престићи Ђоковића.

"Не контролишем дешавања, можда ће то бити случај уколико будем имао јак финиш, послије чега би нова сезона била знатно лакша. Ипак, зашто да не пробам већ у овој години да престигнем Новака, али покушавам да направим добар распоред за мене. Имаћу и сљедеће године прилику да будем први", закључио је Мареј.

Извор: Танјуг