latinica  ћирилица
18/10/2016 |  15:45 ⇒ 18:29 | Аутор: РТРС

Притвор за Авдулаха Бербића

Бањалучки Окружни суд одредио је једномјесечни притвор за Авдулаха Бербића /65/ из Жепча, настањеног у Костајници, који је осумњичен за тешко убиство Раде Дојчиновић из Бањалуке.
Окружно тужилаштво - Бањалука - Фото: РТРС
Окружно тужилаштво - БањалукаФото: РТРС

Притвор је одређен до 17. новембра, због опасности од бјекства осумњиченог, те бојазни да ће поновити кривично дјело, као и због ванредних околности јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од десет година или тежа казна, а која је посебно тешка с обзиром на начин извршења кривичног дјела.

Мјере притвора су одређене и због тога што би пуштање на слободу осумњиченог резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда, као и узнемиреношћу јавности.

Бербић је 19. септембра 2015. године између 8.30 и 9.10 часова у насељу Доња Бистрица,  код Бањалуке, у намјери да отуђи новац, у дворишту куће пуцао из пиштоља у Р.Д, усљед чега је преминула.

Осумњичени је убијену одвукао у љетњу кухињу поред куће, из новчаника узео новац и побјегао у непознатом правцу.

Притвор је предложен због опасности од бјекства осумњиченог, те због бојазани да ће поновити кривично дјело, саопштено је из бањалучког Окружног јавног тужилаштва.

Извор: СРНА