latinica  ћирилица
18/10/2016 |  16:41 ⇒ 16:44 | Аутор: РТРС

Решић: Посматрачи Савјета Европе генерално задовољни изборним процесом

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић изјавила је данас Срни да су посматрачи Савјета Европе генерално изразили задовољство изборним процесом у БиХ.
Лејла Решић - Фото: СРНА
Лејла РешићФото: СРНА


"Важна је та прва информација да је изборни процес оцијењен задовољавајућим нивоом", рекла је Решићева, која у својству замјеника предсједавајућег делегације БиХ борави на сједници Конгреса локалних и регионалних власти Савјета Европе у Стразбуру.

Она је додала да се такав прелиминарни извјештај чуо на предодборима Конгреса од посматрача Савјета Европе који су пратили изборни процес у цијелој БиХ.

Решићева је навела да су у том извјештају забиљежене и "одређене техничке ствари како их они оцјењују", а које траже додатну анализу.

"Ми смо такву информацију и прихватили и оно што смо усагласили је да до марта 2017. године, када ће тај извјештај бити на дневном реду Конгреса локалних и регионалних власти, дамо допринос да ствари за које сматрају да су недоречене додатно појаснимо и уколико неке дијелове нису елаборирали, да на њих амандмански дјелујемо", истакла је Решићева.

Конгрес наставља са радом и сутра.

Извор: СРНА