latinica  ћирилица
18/10/2016 |  16:50 ⇒ 17:26 | Аутор: РТРС

Дјечји филмски фестивал почиње 23. октобра

Свечано отварање 12. Фестивала за дјецу је у недјељу 23. октобра у Београду са почетком у 17 часова, а отвориће га премијера филма "Тролови".
Дјечији филмски фестивал - Фото: B92
Дјечији филмски фестивалФото: B92

У биоскопима широм Србије Фестивал за дјецу почиње 24. октобра. Глумица Анђелка Прпић, амбасадорка 12. Дјечијег филмског фестивала Kids festa , свечано ће отворити највећу манифестацију у области културе и забаве за дјецу.

На отварању биће уприличен и забавни програм, а након премијере анимираног филма "Тролови", присутнима ће се обратити и учесници синхронизације, Марко Мандић, Ана Штајдохар, Александра Радосављевић, Иван Зекић, Љиљана Стјепановић, Мара Микић, Милан Антонић, Марко Кон и многи други.

Дјечији филмски фестивал се одржава широм Србије од 23. до 30. октобра у Београду, Новом Саду, Нишу, Крагујевцу, Зрењанину и у још тридесет градова широм земље.

Током фестивала приказују се најквалитетнија филмска остварења која долазе из цијелог свијета (Француска, Шведска, Норвешка, Данска...) за дјецу предшколског и школског узраста, а важан дио фестивала јесу и забавне и креативне радионице и играонице у којима се дјеца едукују о важним темама на њима прилагођен начин. Ове године разноврсан програм од 20 остварења је подијељен у двије цјелине,  програм  за дјецу од 4-12 година и  програм за дјецу од 12-18 година.

У забавним, креативним и образовним радионицама учествоваће бројни аниматори и плесне групе. Клинци и клинцезе ће имати прилику да учествују у креативном кутку “Политике за дјецу“, игрицама са  „Computerland-om”, „Naxi” караокама, радионици жонглирања, малој школи програмирања и многим другим анимацијама.

Цијене карата за биоскопске пројекције на фестивалу се нису мијењале и од данас се могу набавити на свим благајнама биоскопа.

Извор: Б92