latinica  ћирилица
18/10/2016 |  21:25 ⇒ 22:14 | Аутор: РТРС

Пленковић саопштио имена будућих министара

Мандатар за састав Владе Хрватске Андреј Пленковић саопштио је вечерас имена министара који ће бити у новој влади, уколико сутра добију подршку у Хрватском сабору.
Андреј Пленковић (Фото: Wikipedia.org) -
Андреј Пленковић (Фото: Wikipedia.org)

Пленковић је коначан попис министара у новој влади ХДЗ и Моста саопштио на састанку Предсједништва ХДЗ и Националног вијећа, јављају хрватски медији.

Министри из квоте ХДЗ-а који би требало да наставе мандат су Здравко Марић као министар финансија, Олег Бутковић као министар саобраћаја, Ловро Кушчевић министар грађевине, а Томо Медвед остаје министар ратних ветерана.

Томислав Толушић мијења ресор и постаје министар пољопривреде, док Давор Иво Стиер постаје министар спољних послова, Дамир Крстичевић министар одбране, Мартина Далић министар привреде, Гари Цапел /градоначелник Малог Лошиња/ постаје министар туризма, Габријела Жалац министар фондова ЕУ и регионалног развоја, Томислав Ћорић министар рада и пензијског система, Милан Кујунџић министар здравства, Паво Баришић министар науке, Нина Обуљен Коржинек министар културе, а Нада Мурганић министар демографије.

Министрима из квоте ХДЗ-а, ће се у Влади придружити Мостовци Влахо Орепић као министар унутрашњих послова, Анте Шпрље као министар правосуђа, Славен Добровић околине, енергетике и водне привреде и Иван Ковачић као министар управе.

Кандидати МОСТ-а за министре познати су од јуче када их је објавио Божо Петров.

Извор: СРНА