latinica  ћирилица
21/10/2016 |  08:51 | Аутор: РТРС

Нови покушај отмице дјетета у Сарајеву

Непознате особе покушале су у среду увести у возило девојчицу испред сарајевске Основне школе "Сабурина" у Старом Граду.
Основна школа "Сабурина" у Сарајеву - Фото: klix.ba
Основна школа "Сабурина" у СарајевуФото: klix.ba

У Министарству унутрашњих послова Кантона Сарајево рекли су да им је данас пријављен случај те да је у току рад на расвјетљавању навода пријаве, преноси Фактор.ба.

- У нашем разговору с МУП КС потврђено је да је полиција обавијештена о догађају те да су послали довољан број полицајаца на терен који раде на овом случају. Из полиције напомињу да је безбједност ученика добра те да око школа имају сталне патроле и полицијске службенике - рекли су из Одбора за безбједност Савјета родитеља Кантона Сарајево те додали да Савјет родитеља и ученика основних и средњих школа у Кантону Сарајево има стални контакт са МУП КС.

Позвали су родитеље да не изазивају беспотребну панику али да појачају опрез за своју дјецу, посебно у одласку у школу и повратку.

- Само уз добру сарадњу са полицијом можемо унапредити општу безбједносну ситуацију у нашем граду те вас молимо да било какве сигурне или провјерене информације о овом или другим случајевима који угрожавају безбједност ученика доставите полицији на телефон 122 или најближем полицијском службенику - наведено је.

Извор: Faktor.ba