latinica  ћирилица
22/10/2016 |  13:00 | Аутор: РТРС

Обрадовић: Заслужили смо лагану побједу

Тренер Фенербахчеа Жељко Обрадовић рекао је да је његова екипа заслужила лагану побједу над Барселоном у другом колу Евролиге.
Жељко Обрадовић (ФОТО: Новости/ arhiva VN -
Жељко Обрадовић (ФОТО: Новости/ arhiva VN

Ипак до тога није дошло, турски тим славио је послије драматичне завршнице 73:72.

Иако је Фенербахче контролисао дешавања на паркету већим дијелом сусрета, мало је недостајало да екипа Јонаса Барцокаса стигне до преокрета.

Тајрис Рајс се два пута оклизнуо и није успио на вријеме да упути шут ка кошу, послије чега су гости успјешно "бјежали" ривалима у преосталих двадесетак секунди, који нису успјели да направе фаул до истека меча.

"Утакмица је била онаква какву смо очекивали у Блауграни и поред свих проблема које они имају. Била је ово тешка утакмица, почетак је сезоне, морамо да поправимо много ствари, али и поред тога срећан сам због начина на који смо играли, борили смо се и контролисали игру док нисмо стекли девет поена предности у посљедњој четвртини. Заслужили смо лагану побједу, али ово је кошарка. Барселона има доста талената, добар су тим који зна да игра у оваквим ситуацијама. Имали су посљедњи шут за побједу, али ми смо били добри у одбрани. Срећан сам због побједе. Предстоји нам још много рада, имамо тежак распоред. Вјерујем да је најважнија ствар у мом тиму да сви играчи учествују у побједи, али то овога пута није било случај", рекао је Обрадовић.

Извор: Б92