latinica  ћирилица
22/10/2016 |  14:10 | Аутор: РТРС

Лондон: Појачана безбједност послије хапшења у метроу

У лондонском метроу појачана је безбједност, саопштила је полиција дан послије хапшења 19-годишњег мушкарца због сумњивог пакета у метроу.

"Људи ће видјети већи број полицајаца, укључујући и наоружане полицајце, на најпрометнијим превозним локацијама и у њиховој околини", рекао је француској агенцији портпарол Скотланд Јарда.

Британска полиција је јуче ухапсила 19-годишњег мушкарца у сјеверном Лондону у складу са законом против тероризма, након што је у четвртак пронађен сумњиви пакет, а током хапшења у прометној улици припремила је и пиштољ за електрошок, али га није употребила.

Осумњичени тинејџер, који је ухапшен на основу сумње да је поручивао, припремао и подстицао терористичке акције, налази се у притвору.

"Тајмс" тврди да је ријеч о "вуку самотњаку" и да се страхује како је овај инцидент "први увјерљиви покушај бомбашког напада на лондонску транспортну мрежу послије више од 10 година", али Скотланд Јард није желио да коментарише те наводе.

Сумњиви пакет, чије је испитивање у току, нађен је у четвртак ујутро у возу на станици Северни Гринич.

Припадници јединице за деминирање извели су контролисану експлозију како би сумњиви пакет учинили безбједним, а станица метроа у којој је пакет нађен била је затворена на неколико сати, пренео је Ројтерс.

Од августа 2014, степен опасности од тероризма у Британији је класификован као "озбиљан", што значи да постоји велика вјероватноћа да у тој земљи буде изведен напад, подсећа АФП.

Извор: Танјуг