latinica  ћирилица
22/10/2016 |  14:41 ⇒ 20:28 | Аутор: РТРС

У недјељу сунчано и топлије

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује сунчано и топлије вријеме са дневном температуром ваздуха до 18 степени Целзијусових.

Јутро ће бити хладније и умјерено облачно, а око ријека и по котлинама са маглом, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана преовладаваће топлије са сунчаним периодима и промјењивом облачношћу. У појединим предјелима магла и ниски облаци задржаће се дужи дио дана, па ће остати свјежије.

Јутарња температура ваздуха од три до шест, на југу до 10, а највиша дневна температура од 14 до 18, на југу степен-два топлије. У мјестима гдје се магла задржи током дана биће око 10 степени Целзијусових.

Метеоролози и за наредне дане најављују топлије и претежно сунчано вријеме. Свјежије ће бити само у мјестима гдје се задржи магла.

Дневна температура ваздуха у понедјељак ће бити до 23 степена, а у уторак и до 25 степени Целзијусових.

Промјена времена са кишом и падом температуре ваздуха очекује се у сриједу, када ће на сјеверу и западу током пријеподнева бити и обилнијих падавина. Поподне јача киша захвата и јужне предјеле, а на сјеверу ће постепено слабити, али ће бити све хладније.

Највиша температура ваздуха биће током пријеподнева када се на југу и југоистоку очекује до 21 степен. Током дана температура ће опадати, па ће увече бити од четири до десет, на југу до 14 степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава претежно облачно вријеме, а у Херцеговини сунчано са малом до умјереном облачношћу.

Најтоплије је данас било у Херцеговини. У Мостару је у 14.00 часова измјерено 20 степени, у Требињу 19, у Неуму и Билећи 18, у Фочи 17 степени.

У Вишеграду, Невесињу, Ливну и Бугојну измјерено је 15 степени, у Бањалуци, Приједору, Гацку, Рудом, Шипово, Зеници и Градачцу 14, у Бијељини, Добоју, Српцу и Санском Мосту 13, у Новом Граду, Зворнику, Сребреници, Угљевику, Крупи на Врбасу, Рибнику и Тузли 12, на Сокоцу, у Котор Варошу, Челинцу, Калиновику, Мркоњић Граду, Бихаћу, Горажду и на Чемерну 11.

Данас је у Сарајеву измјерено 10 степени у 14.00 часова, на Мањачи и Хан Пијеску девет, на Иван-седлу и у Кнежеву осам и на Бјелашници два степена Целзијусова.

Извор: СРНА