latinica  ћирилица
22/10/2016 |  16:46 | Аутор: РТРС

"Ветерани": Наћи рјешење за незапослене демобилисане борце

Удружење "Ветерани Републике Српске" тражи да предсједници Републике Српске и Владе, те министар рада и борачко–инвалидске заштите, почну дијалог са овим удружењем о уставном одређењу посебне заштите бораца отаџбинско-одбрамбеног рата и чланова њихових породица, као и модалитета помоћи незапосленим демобилисаним борцима.
Душко Вукотић - Фото: СРНА
Душко ВукотићФото: СРНА

Предсједник Удружења "Ветерани" Душко Вукотић рекао је да су на данашњој сједници Управног одбора овог удружења одржаној у Броду разрађивани модалитети и приједлози како би представници "Ветерана" бранили своје аргументе наведене у писмима која су достављена на адресу ових институција.

Он је најавио да у вези са овим захтјевом очекује подршку свих организација проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата, али и без њих ће, како наводи, своје аргументе бранити уз консултације са правним стручњацима.

Вукотић очекује да се отвори дијалог и о томе како ријешити проблем незапослених ратних ветерана, односно демобилисаних бораца, од којих је већина престара да буде конкурентна на тржишту рада, а премлада за пензију, јер годишњи додатак не може ријешити њихове основне егзистенцијалне проблеме.

Он каже да је свјестан и да уважава комплетну социо-економску ситуацију свих категорија, али исто тако сматра да Република мора и може да нађе рјешења за ратне ветеране и демобилисане борце без икаквих примања.

Извор: СРНА