latinica  ћирилица
22/10/2016 |  16:48 ⇒ 19:10 | Аутор: РТРС

Модрича: Пронађен скоро 21 килограм индијске конопље

Модричка полиција је у оквиру акције "Плантажа 2016" заплијенила 20,85 килограма индијске конопље која је пронађена у засеоку Милинковићи, насеље Скугрић.
Модрича: Заплијења марихуана - Фото: СРНА
Модрича: Заплијења марихуанаФото: СРНА

Пронађене су и одузете двије стабљике индијске конопље укупне тежине од 2,20 килограма, као и хемијски препарати за прехрањивање биљака и прибор за које се сумња да су кориштени за узгој, саопштено је из добојског Центра јавне безбједности.

На основу прибављене наредбе Основног суда Модрича, извршен је претрес напуштене викендице, која се налази у непосредној близини парцеле, током којег су пронађене и одузете 31 огуљене стабљике и скинуте гране индијске конопље припремљене за даљу прераду, укупне тежине 4,55 килограма.

У штали је пронађено 36 стабљика и гране индијске конопље које су биле у фази сушења, укупне тежине 14,10 килограма, као и хемијски препарати за прехрањивање биљака и прибор за које се сумња да су кориштени за узгој и прераду индијске конопље.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој, на основу чије наредбе службеници Полицијске станице Модрича предузимају потребне мјере и радње на проналажењу лица које је узгојило и вршило прераду индијске конопље.

Извор: СРНА