latinica  ћирилица
22/10/2016 |  16:50 | Аутор: РТРС

Нусра Фронт и побуњеници не дозвољавају улазак Црвеног крста у Алеп

Терористичка организација Нусра фронт и побуњеничка група Ахрар аш Шам спријечиле су Међународни комитет Црвеног крста да евакуише рањене из источног дијела Алепа.

Рано јутрос Министарство спољних послова Русије позвало је све земље које могу утицати на милитанте у Алепу да апелују како би дозволили пролаз у град за међународне хуманитарне мисије.

- Црвени крст покушава да убиједи представнике главних оружаних група да дозволе приступ источном Алепу како би се рањеници евакуисали. Тамо су хиљаде рањених. Милитанти постављају услове како би дозволили пролаз захтијевајући медицинску опрему заузврат - преноси Спутњик.

У Алепу се воде жестоке борбе између сиријске војске и милитаната који држе источни дио града, док многе међународне организације изражавају забринутост за цивиле који су заробљени у граду.

Руска и сиријска влада договориле су се да ће зауставити ваздушне нападе на источни дио града како би се осигурао сигуран излазак за цивиле.

Руски Генералштаб саопштио је раније да је хуманитарна пауза у Алепу продужена за један дан, од 8.00 до 16.00 часова по локалном времену 22. октобра.

Извор: СРНА