latinica  ћирилица
22/10/2016 |  18:08 ⇒ 20:06 | Аутор: РТРС

Дрина побиједила Слободу, реми Славије и Борца

У оквиру 12. кола Прве лиге Републике Српске у фудбалу, фудбалери зворничке Дрине побиједили су Слободу из Мркоњић Града са 1:0.
Фудбал - Фото: илустрација
ФудбалФото: илустрација

Фудбалери зворничке Дрине прекинули су негативну серију резултата од четири утакмице без побједе у првенству, савладавши Слободу са 1:0.

Гол вриједан три бода виђен је у 12. минуту. Марковић је извео прекид и асистирао Мазићу чији покушај главом погађа мрежу гостију и испоставиће се одлучује питање побједника.

Домаћин је могао доћи и до убједљивије побједе, али у два наврата у 17. и 25. минуту непрецизан је Стевановић, а 10 минута касније и Драгутиновић. И у наставку сусрета Дрина је стварала прилике, али изостала је реализација Стојанова у 57. и Стевановића у 70.

Све што су гости урадили на овом сусрету било је пар покушаја из прекида.

"Играли смо без петорице, шесторице стандардних играча, тако да својим играчима немам нешто нарочито да замјерим, играли су колико су могли у условима какви су били, изузетно тешки", рекао је тренер Слободе, Драган Вукша.

"Видјела се жеља, међутим у овим тешким условима за игру, без квалитетног протока лопте, није било темпа којег смо ми иначе имали у досадашњим утакмицама, вјероватно због оваквог терена. На крају морамо бити задовољни са побједом од 1:0", истакао је шеф стручног штаба Дрине, Миле Лазаревић.

Дрина у наредном колу гостује добојској Слоги, док ће Слобода дочекати на свом терену екипу Звијезде 09.

Славија и Борац су у Источном Сарајеву, једној тврдој, правој првенственој утакмици подијелили бодове.  Одиграли су неријешено 0:0.