latinica  ћирилица
23/10/2016 |  12:29 | Аутор: РТРС

Милојевић: Кошарка не може да се игра без одбране

Тренер Меге Дејан Милојевић рекао је послије пораза од Задра да екипа неће почети да побјеђује ако његови играчи не схвате да кошарка не може да се игра без одбране. На другој страни, тренер екипе из Сремске Митровице је навео да је његовом тиму свака побједа веома битна, прије свега да би почело да се гради самопоуздање.
Дејан Милојевић - Фото: РТС
Дејан МилојевићФото: РТС

"Тренутно нисмо озбиљна екипа, примамо превише кошева, око 90 по мечу и играмо једну од најгорих одбрана. Ако играчи не схвате да не може да се игра кошарка без одбране, нећемо ни побјеђивати. Ритам је такав да се игра на свака два-три дана. Кад изгубите шест заредом, самопоуздање екипи јако падне, а када су играчи млади, не могу толико брзо да се дигну", рекао је Милојевић послије утакмице.

Мега је забиљежила нови пораз, пети у сезони, пошто је изгубила у гостима од Задра са 90:86 у шестом колу Јадранске лиге.

Милојевић је честитао Задру и казао да је противник више желио побједу него његов тим.

"И поред кадровских проблема, које смо имали и ми, али у мањој мјери, показали су да имају срце и у оваквом тренутку су одиграли врло квалитетну утакмицу", казао је Милојевић.

Тренер екипе из Сремске Митровице је навео да је његовом тиму свака побједа веома битна, прије свега да би почело да се гради самопоуздање.

Кошаркаш Меге Марко Тејић, који је са 24 поена био најефикаснији у свом тиму, честитао је Задру на побједи.

"Ми ћемо наставити да тренирамо и да тамо покушамо да исправимо и побољшамо ствари. Окрећемо се сљедећој утакмици која је већ у уторак. Надам се да ћемо се добро припремити за Цибону и да ћемо успјети да побиједимо", рекао је Тејић.

Извор: Танјуг