latinica  ћирилица
23/10/2016 |  12:56 | Аутор: РТРС

ЦИК БиХ: Завршено поновно бројање гласова у Главном центру у Сарајеву

У Главном центру за бројање у Сарајеву данас је завршено поновно бројање гласачих листића са 52 бирачка мјеста у 26 изборних јединица за локалне изборе одржане 2. октобра, потврдила је Срни портпарол Централне изборне комисије БиХ Максида Пирић.
ЦИК БиХ -
ЦИК БиХ

Пирићева је појаснила да је сада на Главном центру за бројање да сачини извјештај о поновљеном бројању, који ће се већ сутра наћи пред члановима ЦИК-а БиХ.

"Након тога би требало да услиједи доношење одлуке о измјени одлуке о утврђивању резултата на основу пристиглог извјештаја о поновном бројању", рекла је Пирићева.

Централна изборна комисија БиХ одбила је велики број захтјева за поновно бројање, а неколико апеланата одлучило је своје жалбе поднијети Суду БиХ, међу којима је Ћамил Дураковић због сумњи у регуларност избора у Сребреници.

Поновно бројање за нека бирачка мјеста било је за све политичке субјекте и за оба нивоа - градоначелнике и начелнике општина, те одборнике у скупштинама градова и општина, а негдје само за кандидате унутар једног политичког субјекта само за један ниво власти.

Бројање је почело јуче у 15.00 часова.

Извор: СРНА