latinica  ћирилица
23/10/2016 |  14:25 | Аутор: РТРС

АБА: Партизан побиједио ФМП за максималан учинак

Кошаркаши Партизана савладали су ФМП у Железнику у шестом колу Јадранске лиге резултатом 65:56.

Црно-бијели задржали су максималан учинак пред меч наредног викенда са екипом Будућности, која такође не зна за пораз у регионалном такмичењу.

Није виђен квалитетан меч у предграђу, који је одигран у необичном термину у подне. Оба тима правила су много грешака, али је на крају Партизан био успјешнији.

Кључан период био је у трећој четвртини у којо је ФМП постигао само шест поена. Партизан је направио серију 16:0 и стигао до максималних плус 17 у посљедњој дионици.

Ипак, слично као и у мечу против Лудвигсбурга у ФИБА Лиги шампиона, Партизану је попустила концентрација, а ФМП је одговорио серијом 13:0 и смањио заостатак. Партизан је одолио том налету и прије свега преко Хечера и Величковића вратио се на плус 10 и сачувао предност до краја.

Хечер је поново био најбољи у редовима Партизана са 20 поена (2/6 за два, 3/8 за три, 7/8 слободна бацања), а пратио га је Новица Величковић са 15 поена (4/5 за два). Луковић је убацио осам поена, а имао је и четири блокаде, а седам је забиљежио Андрић.

ФМП је имао само 27 процената шута из игре, а двоцифрен учинак имао је једино Филип Човић са 10 поена, док су по девет забиљежили Лазаревић, Бурсаћ и Љубичић.

Навијачима Партизана није био омогућен улазак у халу јер за утакмицу није било улазница у слободној продаји, како би се, како је ФМП навео, омогућио спортски амбијент.

Извор: Б92