latinica  ћирилица
23/10/2016 |  14:45 | Аутор: РТРС

Клоп: За Џерарда ће увијек бити мјеста на Енфилду

Менаџер Ливерпула Јирген Клоп изјавио је да је бивши капитен "Редса" Стивен Џерард увијек добродошао на Енфилд.
Јирген Клоп - Фото: Beta/AP
Јирген КлопФото: Beta/AP

Стиви Џију уговор са садашњим клубом из Лос Анђелеса истиче на крају сезоне МЛС лиге, а енглески медији све више нагађају гдје би могао да настави каријеру.

Због тога је и представнике седме силе послије побједе Ливерпула над ВБА 2:1, занимало и мишљење њемачког стручњака о повратку легендарног капитена.

"Џерард је увијек добродошао, не можете ни да замислите колико. Оно о чему смо причали и о чему ћемо причати ће остати међу нама. Не треба да се бринете да ли ће за њега бити мјеста, све ће бити у реду", изјавио је Клоп.

Бивши енглески репрезентативац је од 2015. са Острва прешао у Калифорнију, а за Ливерпул је одиграо 710 утакмица на ком је постигао 186 голова. Освојио Лигу шампиона у чувеној утакмици у Истанбулу 2005. године, али зато никада није успио да буде шампион Енглеске.

Могућност да се врати на Енфилд додатно је распламсала његова порука коју је је објавио на друштвеним мрежама и обраћање навијачима свог тренутног клуба.

"Живјети у Лос Анђелесу и играти за овакав клуб била је част и привилегија. Учинили сте да се осјећам као код куће, увијек ћете имати посебно мјесто у мом срцу", написао је Џерард.

Уколико би се вратио на Енфилд питање је да ли би наставио играчку каријеру или би преузео неку функцијску улогу у клубу.

Извор: Б92